Satıcılar için PCI Uyumluluğu Neden Önemlidir?

Web sitesinde kredi veya banka kartı ödemelerini kabul eden her e-Ticaret sitesi için PCI uyumluluğu zorunludur. Müşteriler tarafından girilen tüm bilgiler hassas verilerdir, bu nedenle iyi korunmaları gerekir.

PCI DSS, kart ödemelerini işleyen, kredi, banka kartı veya ön ödemeli kart bilgilerini depolayan veya ileten tüm satıcıların güvenli işlemler sağlamak için izlemesi gereken adımları, içerir. PCI DSS‘in temel amacı, banka ve kredi kartı veri kaybı riskini azaltmaktır. Bunun nasıl önlenebileceğini, tespit edilebileceğini ve olası veri ihlalleri meydana gelirse nasıl tepki verileceğini önerir. Hem üye iş yerleri hem de kart sahipleri için koruma sağlar.

Müşterilerin web sitenizin güvenli olduğunu bilmesi önemlidir.  Son yıllarda dolandırıcılıkların sayısı giderek artmış durumda, bu nedenle web sitenizdeki hassas verilerin korunduğundan emin olmalısınız.

PCI Uyumluluğu ile Verileri Güvenli Hale Getirin

Satıcılar, kart sahibi ve hassas kimlik doğrulama verilerini web sitelerinde saklar, bu nedenle bunların güvenli olması ve gizli tutulması gerekir. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, artan sayıda dolandırıcılık faaliyeti var ve işletmeler birçok zorlukla karşı karşıya. Bu nedenle, kartlı ödeme çözümlerine sahip her üye iş yeri veya ödeme hizmeti sağlayıcısı PCI uyumlu olmalıdır. İş yapmak büyük oranda güvene dayalıdır (satıcılar ve müşteriler arasında) ve PCI uyumluluğu, güvenlik düzeyini geliştirmeye yardımcı olur.

PCI uyumlu hale gelmek, PCI Veri Güvenliği Standardının gereksinimlerini karşılamak için bir PCI denetim prosedüründen geçilmesiyle mümkünüdür. Yıllık işlenen işlem miktarına bağlıdır ve 4 farklı seviyeye ayrılır. Seviye 1, yıllık en yüksek miktarı işleyen tüccarlar içindir ve seviye 4, en küçük miktarı işleyen satıcılar içindir.

 

PCI uyumluluğu, bir işi yürütmenin hem idari hem de teknolojik tarafı için geçerlidir ve düzenli olarak güncellenir. PCI, devam eden bir süreç ve sorumluluktur, bu nedenle işinize bir güvenlik stratejisi eklemeniz gerekir. Kart sahibi verilerini açığa çıkarabilecek tüm güvenlik açıklarının giderildiğinden emin olmak için web sitenizi analiz edin ve düzenli olarak güncelleyin.

PCI DSS yönergeleri, satıcılar ve ödeme işlemcileri için altı alanda gruplandırılmış 12 gereksinimi içerir. Detaylı bilgi için

Küçük ve büyük her türden işletme, veri ihlallerinden muzdariptir. Saldırganlar herhangi bir güvenlik açığına odaklanır. Küçük işletmelerin çoğunun yeterli korumaya sahip olmadığını ve çoğu zaman temel güvenlik çözümlerini bile uygulamadığı korsanlar tarafından bilinmektedir.

Riski Ortadan Kaldırın

Çevrim içi bir işletme yürüttüğünüzde, güvenlik çok önemli bir konudur. Markanızın itibarına zarar verebilecek ödeme ve veri dolandırıcılığı riskini azaltmak için her şeyi yapmanız gerekir. Veri ihlali ciddi bir sorundur ve sitenize asla geri dönmeyecek satış ve müşteri kaybına neden olabilir. Aynı zamanda para cezaları, cezalar, ücretler veya gelecekte daha yüksek uyum maliyetleri gibi potansiyel mali yükümlülüklerle birlikte gelir.

Gördüğünüz gibi, PCI uyumlu olmanın birçok faydası var. Müşterilerinizin güvenliği için çok önemlidir ve işletmenizin itibarını etkiler.

SecroMix ile iletişime geçerek işletmenizi PCI DSS’e uyumlu bir hale gelebilirsiniz.