Citrix Workspace

Bu makale, SecroMix çözüm ortaklarından Citrix Cloud platformunun ve Citrix Workspace hizmet paketinin yeteneklerini ve mimari özelliklerini açıklamaktadır. Bu çözümler, Citrix’ten dijital çalışma alanları (digital workspaсe) konseptinin uygulanması için merkezi unsur ve temeldir.

Bulut platformları, hizmetleri ve Citrix abonelikleri arasındaki nedensel ilişkileri anlamaya ve formüle etmeye çalışalım. Şirketin açık kaynaklarında (citrix.com ve docs.citrix.com) yerlerde açıklamalar çok belirsiz görünüyor. Bulut teknolojileri hayatımıza artık resmen girdi. Mimari ve teknolojilerin bir bütün olarak akılcı bir şekilde açıklandığını belirtmekte fayda var. Hizmetler ve platformlar arasındaki hiyerarşik ilişkiyi anlamada şu zorluklar ortaya çıkar:

  • hangi platform birincil olacak. Citrix Cloud mu veya Citrix Workspace Platform’ mu?
  • Yukarıda listelenen platformlardan hangisi, bir dijital masaüstü altyapısı oluşturmak için gereken birçok Citrix hizmetini içerir?
  • Bulut kullanımı hangi seçeneklerle gelir?
  • Citrix Cloud kullanmadan tüm Citrix dijital çalışma alanı özelliklerini uygulamak mümkün müdür?

Bu ve devam makalalerde bu soruların yanıtları ve kesilen dijital iş yerleri için Citrix çözümlerine giriş anlatılacaktır.

Citrix Bulut

Citrix Cloud, dijital iş yerinizi oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm hizmetleri barındıran bulut tabanlı bir platformdur. Citrix bu bulutun doğrudan sahibidir, ayrıca onu korur ve belirtilen SLA’yı sağlar (Hizmet Seviyesi Anlaşması- ayda en az% 99,5)….

Citrix’in müşterileri, seçilen aboneliğe (hizmet paketi) bağlı olarak, SaaS modeline göre belirli bir hizmet listesine erişim elde eder. Onlar için Citrix Cloud, şirketin dijital çalışma alanları için bulut tabanlı bir kontrol paneli görevi görür. Citrix Cloud, çok kiracılı bir mimariye sahiptir, müşteriler ve altyapıları birbirinden izole edilmiştir.

Citrix Cloud, çeşitli Citrix bulut hizmetlerini barındıran bir kontrol düzlemi görevi görür. Dijital çalışma alanı altyapısının servis ve yönetim hizmetleri gibi. Özel uygulamaları, masa üstlerini ve verileri içeren veri düzlemi, Citrix Cloud’un dışında bulunur. Bunun tek istisnası, tamamen bulut tabanlı bir modelde sağlanan Güvenli Tarayıcı Hizmetidir. Veri düzlemi, müşterinin veri merkezinde (şirket içi), hizmet sağlayıcının veri merkezinde, hiper bulutlarda (AWS, Azure, Google Cloud) barındırılabilir. Müşteri verileri birden çok site ve bulutta bulunduğunda ve Citrix Cloud’dan merkezi olarak yönetildiğinde karma ve dağıtılmış çözümler mümkündür.

Bu yaklaşımın müşteriler için bir dizi bariz avantajı vardır:

  • veri yerleştirme için site seçme özgürlüğü;
  • farklı sağlayıcılarda, birden çok bulutta ve şirket içinde birden çok konumu içeren hibrit dağıtılmış bir altyapı oluşturma yeteneği;
  • Citrix Cloud’un dışında yer aldığından, Citrix’ten kullanıcı verilerine doğrudan erişimin olmaması;
  • gerekli performans düzeyini, hata toleransını, güvenilirliği, gizliliği, bütünlüğü ve veri kullanılabilirliğini bağımsız olarak belirleme yeteneği; bundan sonra, yerleşim için uygun siteleri seçme;
  • Çok sayıda dijital masaüstü yönetim hizmetini barındırmaya ve sürdürmeye gerek yoktur buda maliyetin azalmasına yol açar.

Citrix Çalışma Alanı

Citrix Workspace temel ve her şeyi kapsayıcıdır. Genel olarak, Citrix Workspace, Citrix’in dijital çalışma alanı konseptini özetlemektedir. Entegre, güvenli, kullanışlı ve yönetilebilir bir çalışma alanı oluşturmak için hem bir çözüm, hem de bir hizmeti kapsar.

Kullanıcılar, üretken çalışma için herhangi bir cihazdan uygulamalara / hizmetlere, masaüstlerine ve verilere tek bir konsoldan hızlı erişim için sorunsuz SSO (Tek kişilik oturum açma) elde eder. Pek çok hesabı, parolayı ve uygulamaları bulmadaki zorlukları (kısayollar, başlangıç ​​çubuğu, tarayıcılar – hepsi farklı yerlerde) mutlu bir şekilde unutabilirler.

Bulut Güvenliği Hizmetleri ve Sızma Testi için lütfen iletişime geçiniz.