Dünyaca Bilinen 10 Hacker / 10 Best Hackers The World Has Ever Known

 

  1. Gary McKinnon

Gary McKinnon, UFO’lar hakkında bilgi edinmek için meraklı, huzursuz bir çocuk olması ile tanınırdı. NASA ya sızma konusunda NASA’nın kanallarına doğrudan erişim sağlamanın daha iyi olduğunu düşündü. Virüs yükleyip birkaç dosyayı silerek 97 ABD askeri ve NASA bilgisayarlarına sızmayı başarabildi. Yapmış olduğu anlaşılınca kız arkadaşının Londra’daki evinden yakalandı ve NASA’nın sistemlerini hacklemek suçundan yargılandı.

  1. LulzSec

LulzSec veya Lulz Security, yüksek profilli, Black Hat hacker grubu. Bu grup, Sony, News International, CIA, FBI, Scotland Yard ve birkaç kayda değer hesaplara girme konusunda başarılı olabildi. Grubun en önemli özelliği firmaların sistemlerine girerek firmalara siber güvenliklerinin zayıflığı/eksikliği konusunda farkındalık oluşturmaya çalışmaktı.

  1. Adrian Lamo

Adrian Lamo, siber güvenliğe olan potansiyelini farkettiğinde kariyerinde büyük bir değişikliğe gitmeye karar vermişti. Siber güvenlik alanında ki kariyerine adım attıktan sonra Yahoo, Microsoft, Google ve The New York Times dünyaca ünlü firmaları hacklendiğinde adını duyurmayı başarmıştı. Bu ün ona çok yaramamış ve bu hacklenme vakasından sonra tutuklanmıştı.

  1. Mathew Bevan ve Richard Pryce

Mathew Bevan ve ortağı Richard Pryce. İkili ABD askeri bilgisayarlarını hacklemeleri ile adını dünyaca ünlü hackerlar listesine eklemeyi başarmışlardı.

  1. Jonathan James

16 yaşında bir siber suçtan hapis yatan ilk çocuk olarak adını duyurmuştu. Jonathan, ABD Savunma Ajansına sızmayı başarmıştı. Ayrıca, Savunma Ajans çalışanları arasında iletilen mesajları inceleyen bir dinleyici kurdu. Sadece iletilen mesajları kontrol etmekle kalmadı, bu süreçte, şifreleri ve kullanıcı adlarını ve çalışanların diğer hayati detaylarını topladı ve hatta gerekli yazılımları çaldı. Bütün bunlar NASA’ya sistemini kapatmaya ve cebinden 41.000 dolar ödemeye mal oldu.

  1. Kevin Poulsen

Hayalinde yatan araba ve evi satın almak için bir radyo şovu yarışma programına sızmayı başardı. Bu yarışmaya sızmak istemesinde ki etken ise radyo yarışması sonucu elde etmek istediği Porsche. Bu hackleme serüveni başarı olsa da bu yaptığı FBI tarafından takip edilmesine neden olmuş ve kısa bir süre sonrada yakalanmıştı.

  1. Kevin Mitnick

Bir zamanlar ABD’nin en çok aranan siber suçlular listesinde aranan Kevin Mitnik şuan bir girişimci. Güvenlik danışmanı olan Kevin, Nokia, Motorola ve Pentagon’u hacklemekten hüküm giymişti. Telefon sahtekarlığı, bilgisayar sahtekarlığı ve bir telsiz iletişimine yasa dışı olarak müdahale edilmesi gibi yedi sahtekarlıktan suçlu olduğu ileri sürüldü.

  1. Ananymous (İsimsiz)

Anonymous adında bir “hacktivist grup”, destekçileri arasında “dijital Robin Hood” olmanın adıyla bilinmekteydi. Guy Fawkes Maskeleri giyerek halka açık olarak tanımlanan Anons, yaygın olarak bilindiği gibi, hükümete, dini ve kurumsal web sitelerine saldırarak kendilerini tanıttı. Vatikan, FBI, CIA, PayPal, Sony, Mastercard, Visa, Çin, İsrail, Tunus ve Uganda hükümetleri hedefleri arasındaydı. Her ne kadar Anons ciddi bir aktivizm mi yoksa sadece eğlence mi yapılacağını tartışıyor olsa da, grup üyelerinin birçoğu internet sansürüne ve kontrolüne saldırmak niyetlerini açıkladı.

  1. Astra

Silah için Sanskritçe bir kelime olan Astra, silah çalma ve satma işini yapan bir hackerın adıydı. 58 yaşındaki bir Yunan Matematikçi, Fransa’daki Dassault Group’un sistemlerine saldırdı, savunmasız silah teknolojisi verilerini çaldı ve beş yıl boyunca farklı ülkelere sattı.  Astra, verileri dünyanın dört bir yanından yaklaşık 250 kişiye sattı ve bu da Dassault’a 360 milyon $ hasar verdi.

  1. Albert Gonzalez

Albert Gonzalez kredi kartı datası çalan hacker olarak bilinmektedir.  Gonzalez Güner Korelere ait kredi kartlarını çalabilmişti. Bu, insanlık tarihindeki en büyük kredi kartı hırsızlığı olarak kaydedildi. Yaklaşık 170 milyon kredi kartı ve ATM numarası ele geçiren Gonzalez bu dataları satmayı da başarabilmişti. Gonzalez bu vakasından kısa bir süre sonra tutuklandığında, 20 yıl Federal hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: https://thoughtcatalog.com/siddhi-palande/2014/06/10-best-hackers-the-world-has-ever-known/