DLP – Endpoint Protector – Nedir

DLP hassas verilerinizi,  taşınabilir depolama  aygıtlarının,  bulut  hizmetlerinin  ve  mobil aygıtların  oluşturduğu  tehditlerden  koruyun.

Taşınabilir cihazlar ile bulut teknolojilerinin çalışma ve yaşam biçimimizi değiştirdiği bu dönemde Endpoint Protector, üretkenliği koruyarak, işinizi daha rahat, güvenli ve eğlenceli hale getirirken, içeriden gelen tehditlere karşı verileri korumak için tasarlanmıştır. Blacklist ve Whitelist tabanlı yaklaşım, politika oluşturmada esneklik sağlar.

DLP, ağ bünyesinde bulunan hassas verilerin denetimini, performanstan ödün vermeden gerçekleştirebilir. Bunu yaparken, belirli bilgisayarlara, kullanıcılara, gruplara, URL’lere, taşınabilir medyalara ve domain’lere aktarımlarına izin verirken, belirli bulut uygulamaları, çevrimiçi hizmetler ve kişisel taşınabilir cihazlar vasıtası ile izinsiz veri aktarımını engelleyebilirsiniz.

DLP, donanım veya sanal cihaz olarak alınabilir ve dakikalar içinde kurulur. Dahası, kolay anlaşılır yönetim arayüzü, politikaların yönetilmesine ve masaüstü bilgisayardan tablete herhangi bir cihazdan raporların kontrol edilmesine izin verir. Endpoint Protector, verilerin sızma, çalınma veya benzeri bir şekilde tehlikeye girmesine yol açabilecek dahili tehditlerin neden olduğu riskleri önemli ölçüde azaltır. Bunlara ek olarak, çeşitli sektörel kural ve düzenlemelere (KVKK, GDPR, ISO27001 vb.) uyum sağlanmasına da yardımcı olmaktadır.