NFC Nedir? Neden NFC’ye Yatırım Yapmalısınız?

nfc nedir

NFC, Near Field Communication (Yakın Alan İletişimi) kelimelerinin kısaltmasıdır. Kablosuz iletişim teknolojilerinden biri ve cihazların yakın mesafelerde birbirleriyle kablosuz olarak iletişim kurmasını sağlar. NFC teknolojisi genellikle birkaç santimetre veya daha az bir mesafede çalışır ve iki cihaz arasındaki iletişim radyo dalgaları yoluyla gerçekleşir. Bu teknoloji sayesinde, örneğin bir akıllı telefonunun veya bir NFC destekli kredi kartının bir alıcıya dokunarak ödeme yapabilmesi mümkün olur.

NFC teknolojisi; ödeme sistemleri, akıllı kartlar, akıllı telefonlar, akıllı ev cihazları ve diğer birçok uygulama alanında kullanılır. NFC teknolojisi ayrıca QR kodlarına benzer şekilde, işaretlerin ve nesnelerin etrafına yerleştirilen NFC etiketleriyle de kullanılabilir.

MOBİL ÖDEME İŞLEM HACMİNİN %70’İ NFC İÇERECEK

NFC teknolojisi, son yıllarda hızla büyüyen bir teknoloji alanı. Birçok firma ve kuruluş tarafından yapılan yatırımlarla desteklenen bu teknoloji özellikle mobil ödeme alanında oldukça önemli. Bu alanda yapılan yatırımların büyüklüğü de her yıl artmaktadır. Örneğin Juniper Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre, mobil ödeme işlemlerinin hacmi 10 trilyon doları aşacak ve bu işlemlerin yaklaşık %70’i NFC teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilecek.

Tüm bunların yanı sıra; NFC teknolojisi akıllı ev sistemleri, akıllı cihazlar, endüstriyel otomasyon, nesnelerin interneti (IoT) ve diğer birçok alanda da kullanılıyor ve her geçen gün NFC teknolojisinden yararlanılan alanlar artıyor. Örneğin günlük hayatta NFC teknolojisi kullanılarak insanlar arasında dijital kartvizitler paylaşmak, müşteri programları oluşturmak ve diğer birçok etkileşimli uygulama geliştirmek mümkün. Bu tür yeni uygulamaların geliştirilmesi için de hali hazırda yeni yatırımlar yapılmakta.

NFC Teknolojisine Yatırım Yapmak İsteyenler Nelere Dikkat Etmeli?

NFC teknolojisi yatırımları yapmak isteyenler için bazı önemli konulara dikkat etmek faydalı olabilir:

  • Piyasa potansiyelini değerlendirin: NFC teknolojisi pazarı hızla büyüyor olsa da sektörde sizin gibi çok sayıda insan bulunuyor. Bu nedenle yapacağınız yatırımın doğru bir potansiyele sahip olduğundan emin olmak için sektördeki trendleri, rakipleri ve fırsatları değerlendirmeniz önemli.
  • Teknolojiye hâkim olun: NFC teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmanız ve teknolojinin nasıl çalıştığını anlamanız önemli. Böylece teknolojinin uygulama alanları hakkında daha iyi bir fikir edinebilir ve yatırım yapacağınız projeleri daha iyi değerlendirebilirsiniz.
  • İyi bir iş modeli arayın: NFC teknolojisi yatırımları için iyi bir iş modeli bulmak önemli. Bu, teknolojinin hangi sektörlerde nasıl kullanılabileceğini belirlemek ve bu uygulamaların gelir potansiyelini anlamak anlamına gelir.
  • Güvenliği göz önünde bulundurun: NFC teknolojisi, özellikle mobil ödemeler gibi hassas verilerin iletimi için kullanıldığında güvenlik endişelerine neden olabilir. Bu nedenle yatırım yapacağınız proje veya şirketin, güvenlik konusunda yeterli tedbirleri aldığından emin olmanız önemli. Güvenliği sağlandığınızdan emin olmak için Secromix siber güvenlik hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

NFC’ye Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

NFC teknolojisi, özellikle mobil ödemeler alanında hızla büyüyen bir teknoloji alan. Bu nedenle, NFC teknolojisi yatırımlarının potansiyeli oldukça yüksek olabilir. Ancak sektördeki rekabetin de yüksek olduğunu unutmamak çok önemli. Her yatırım gibi, NFC teknolojisine yapılan yatırımlar da bazı riskler taşır. Yatırım yaptığınız NFC kolunun yaygınlaşmasının zaman alması ya da yatırım yapacağınız üründen daha iyi bir ürünün ortaya çıkması gibi etmenler, yatırımınız için potansiyel risklerden bazıları. Bu nedenle yatırım yaparken, teknolojideki gelişmeleri takip etmek ve yatırımın teknolojik trendlere uygun olup olmadığını değerlendirmelisiniz. Yatırım tutarı da yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığını belirleyen faktörlerden biri. Yüksek miktarda yatırım yapmak, daha yüksek bir risk almanız anlamına gelirken düşük miktarda yatırım yapmanın getirisi daha az olabilir.