Red Teaming kavramına genel bakış

Red Teaming, sistemlerin siber güvenliğini değerlendirmek için gerçek saldırıların karmaşık bir simülasyonudur. Kırmızı Takım, bir sızma / penetrasyon testi yapan uzmanlar grubudur. Hem dışarıdan hem de kuruluşunuzun çalışanlarından işe alınabilir, ancak her durumda davetsiz misafirlerin eylemlerini taklit etmek ve sisteminize sızmaya çalışmak gibi rolleri vardır.

Siber güvenlikteki kırmızı takım ile birlikte farklı takımlar da vardır. Örneğin Mavi Takım, Kırmızı Takım ile birlikte çalışmaktadır ancak faaliyetleri sistem altyapısının güvenliğini içeriden iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Mor Takım, diğer iki takımın hücum stratejileri ve savunmaları geliştirmelerine yardımcı olan irtibat grubudur. Bununla birlikte, Red Teaming, siber güvenlik yönetiminin en az anlaşılan yöntemlerinden biridir ve birçok kuruluş hala bu uygulamayı kullanmak konusunda isteksizdir.

Kırmızı Takım’a genel bakış

Yeniden ekip oluşturmanın anahtarı, saldırıya uğramadan sistemlerinizin güvenliği hakkında gerçekten bir fikir edinemeyeceğinizi anlamaktır. Ve kendinizi gerçek bir saldırganın saldırısına maruz bırakmak yerine, böyle bir saldırıyı kırmızı takım kullanarak simüle etmek çok daha güvenlidir.

2019 Küresel Veri Riski Raporunda gösterildiği gibi , göz korkutucu sayıda kuruluş, verileri üzerinde tam kontrole sahip olduklarına dair yanlış bir inanca sahiptir. Örneğin, şirket verilerinin ortalama % 22’sine her çalışanın erişebildiğini ve şirketlerin% 87’sinin sistemlerinde 1000’den fazla güncel olmayan gizli dosya bulunduğu istatistiki bir bilgidir.

Şirketiniz teknoloji endüstrisinde değilse, kırmızı takım hizmetinin size pek bir faydası olmayacağını düşünebilirsiniz. Ancak durum böyle değildir. Siber güvenlik yalnızca gizli bilgileri korumakla ilgili değildir.

Red Teaming önerileri

En uygun zamanlama ve yönlendirme sıklığı, hangi sektörde çalıştığınıza ve siber güvenlik araçlarınızın gelişmişliğine bağlıdır. Özellikle, varlık keşfi ve güvenlik açığı analizi gibi otomatik faaliyetlere sahip olmalısınız. Kuruluşunuzun ayrıca, düzenli olarak sağlam sızma testi hizmetleri gerçekleştirerek otomatik teknolojiyi insan kontrolüyle birleştirmesi gerekir. Birkaç sızma testi iş döngüsünü tamamladıktan ve güvenlik açıklarını aradıktan sonra, gerçek bir saldırının kapsamlı bir simülasyonunu başlatabilirsiniz. Bu noktada, red teaming size somut faydalar sağlayacaktır. Ancak, siber güvenliğin temellerini yerine koymadan önce bu hizmeti almak pek işe yaramayacaktır.

Red Team’in Faydaları

Gerçek dünyadaki saldırıları kapsamlı bir şekilde simüle etmenin birçok avantajı vardır, ancak en önemlisi, bu yaklaşım bir kuruluşun siber güvenlik düzeyinin kapsamlı bir güvenlik resmini görmenizi sağlar.

  • İşletmenin temel bilgi varlıklarındaki saldırılara yönelik riskleri ve güvenlik açıklarını belirlemek,
  • Sınırlı ve kontrollü riskli bir ortamda gerçek saldırganların yöntemlerini, taktiklerini ve prosedürlerini simüle etmek,
  • Kuruluşun karmaşık hedefli tehditleri algılama, yanıtlama ve önleme becerisini değerlendirmek,
  • Güvenlik konusunu hafifletmek için mavi ekipler ve bilgi güvenliği departmanında ki kişilere keşfedilen güvenlik açıkları konusunda farkındalık yaratır.

Kırmızı takım konusunda nelere dikkat edilmelidir?

Red Teaming’den en iyi şekilde yararlanmak için dikkatlice hazırlanmanız gerekir. Her kuruluş tarafından kullanılan sistemler ve süreçler farklıdır ve sistemlerinizdeki güvenlik açıklarını bulmayı amaçladığında kırmızı takım ile gerçek kalite seviyesine ulaşılır.

Ne aradığınızı bilin

Öncelikle hangi sistemleri ve süreçleri test etmek istediğinizi anlamak önemlidir. Bir web uygulamasını test etmek istediğinizi biliyor olabilirsiniz, ancak bunun gerçekte ne anlama geldiğini ve web uygulamalarınızla hangi diğer sistemlerin entegre olduğunu çok iyi bilmelisiniz. Bu nedenle, gerçek bir saldırının kapsamlı bir simülasyonuna başlamadan önce kendi sistemlerinizi iyi anlamanız ve tüm güvenlik açıklarını gidermeniz önemlidir.

Ağınızı tanıyın

Bu, biraz bir önceki öneriyle ilgilidir, ancak daha çok ağınızın teknik özellikleriyle ilgilidir. Test ortamını ne kadar iyi ölçekte bilirseniz, kırmızı ekip o kadar doğru ve spesifik olacaktır.

Bütçenizi bilin

Kırmızı takım testleri farklı düzeylerde gerçekleştirilebilir, ancak sosyal mühendislik ve fiziksel izinsiz giriş dahil olmak üzere ağınızdaki tüm saldırıları simüle etmek maliyetli olabilir. Bu nedenle, böyle bir test için ne kadar harcayabileceğinizi ve buna göre kapsamını özetlemek önemlidir.

Risk seviyenizi bilin

Bazı kuruluşlar, standart iş prosedürlerinin bir parçası olarak oldukça yüksek düzeyde bir riski tolere edebilir. Başkalarının risk düzeylerini çok daha büyük ölçüde sınırlamaları gerekecek, özellikle de şirket oldukça veri bağlamında önemli bir sektörde faaliyet gösteriyorsa. Bu nedenle, kırmızı takım testi yaparken işiniz için gerçekten tehdit oluşturan risklere odaklanmak önemlidir.