Sızma Testi Adımları Nelerdir?

Kuruluşunuz veya teknolojiniz daha önce bir sızma testi veya güvenlik testinden geçmediyse, ne bekleyeceğinizi bilemeyebilirsiniz. Belki de SecroMix’ in metodolojisinin ve sızma testi aşamalarının ne olduğunu merak ediyorsunuzdur. Ne bekleyeceğinizi öğrendikten sonra, muhtemelen sürecin faydalarından biraz daha fazla yararlanabilirsiniz.

SecroMix’ de, sızma testinin yedi aşaması vardır. Kuruluşunuzun bu tür güvenlik testlerine hazırlanabilmesi için her birini açıklayalım.

Sızma Testinin 7 Adımı ve Aşaması

Herhangi bir uygun sızma testinin 7 temel adımı şunlardır:

  1. Bilgi toplama
  2. Keşif
  3. Keşif ve Tarama
  4. Güvenlik Açığı Değerlendirmesi
  5. Sömürü
  6. Nihai Analiz ve İnceleme
  7. Test Sonuçlarının Kullanımı
  1. Bilgi Toplama

Sızma testinin yedi aşamasından ilki bilgi toplamadır. Test edilen kuruluş, sızma / penetrasyon testi uzmanına kapsam içi hedefler hakkında genel bilgi sağlayacaktır.

  1. Keşif

SecroMix, halka açık kaynaklardan ek ayrıntılar toplamak için toplanan bilgileri kullanır.

Keşif aşaması, kapsamlı güvenlik testi için çok önemlidir çünkü sızma testi uzmanları gözden kaçmış, bilinmeyen veya sağlanmayan ek bilgileri belirleyebilir. Bu adım, özellikle dahili ve / veya harici ağ sızma testinde yararlıdır, ancak bu keşfi genellikle web uygulamasında, mobil uygulamada veya API sızma testinde gerçekleştirmeyiz.

  1. Bulma ve Tarama

Toplanan bilgiler, web uygulamaları için kullanılabilen hedeflenen ana bilgisayarlar veya alt etki alanları için mevcut olan bağlantı noktaları ve hizmetler gibi şeyleri belirlemek için keşif etkinliklerini gerçekleştirmek için kullanılır.

  1. Güvenlik Açığı Değerlendirmesi

İlk bilgileri edinmek ve dışarıdan bir saldırganın test edilen ortama veya teknolojiye erişmesine izin verebilecek olası güvenlik zayıflıklarını belirlemek için bir güvenlik açığı değerlendirmesi yürütülür. Yine de bir güvenlik açığı değerlendirmesi asla bir sızma testinin yerini almaz.

  1. Sömürü

Eylemin gerçekleştiği yer burasıdır!

Güvenlik açığı değerlendirmesinin sonuçlarını yorumladıktan sonra, sızma testi uzmanlarımız bu güvenlik açıklarını doğrulamak, saldırmak ve istismar etmek için manuel teknikleri, insan sezgisini ve tecrübelerini kullanacaktır.

  1. Nihai Analiz ve İnceleme

Güvenlik testi konusunda SecroMix ile çalıştığınızda, bulgularımızı bir rapor formatında sunuyoruz.

Bu kapsamlı rapor, teste nereden başladığımıza, güvenlik açıklarını nasıl bulduğumuza ve bunları nasıl kullandığımıza ilişkin anlatıları içerir. Ayrıca güvenlik testinin kapsamını, test metodolojilerini, bulguları ve düzeltmeler için önerileri içerir.

Uygulanabildiği durumlarda, sızma / penetrasyon testi uzmanının sizin penetrasyon testinizin geçerli çerçeve gereksinimlerine uyup uymadığına ilişkin görüşünü de belirtecektir.

  1. Test Sonuçlarını Kullanın

Sızma testinin yedi aşamasının sonuncusu çok önemlidir. Test edilen kuruluş, güvenlik açıklarını risk sıralaması yapmak, bulunan güvenlik açıklarının potansiyel etkisini analiz etmek, düzeltme stratejilerini belirlemek ve karar verme sürecini ileriye taşımak için aslında güvenlik testinden elde edilen bulguları kullanmalıdır.

SecroMix güvenlik testi metodolojileri benzersiz ve etkilidir çünkü statik tekniklere ve değerlendirme yöntemlerine dayanmazlar. Etkili sızma testi, tıpkı kötü niyetli bir kişinin yapacağı gibi, kurumsal zayıflıkları bulmak için özenli bir çaba gerektirir. Kuruluşları saldırılara hazırladıklarını ve güvenlik açığı alanlarını düzelttiklerini kanıtladığımız için, sızma testinin bu yedi aşamasını geliştirdik.

Uzman bir etik hacker ile çalışırken, tehlikeye giren teknolojinin sonuçlarından kaçınmak istiyorsanız,  bizimle iletişime geçin .