2022 Yılında En Dikkat edilmesi Gereken Siber Tehditler

cctv-security-secromix

2021yılına vede ettiğimiz ve 2022 yılını çoşkuyla karşıladığımız bu zamanlarda, ağlarımızı potansiyel tehditlere karşı korumak önemlidir. Yakın zamanda yayınlanan Sophos 2022 Tehdit Raporu, fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve diğer siber saldırılar gibi ufuktaki en önemli siber tehditleri araştırıyor. Bu potansiyel zorlukların doğasını araştırırken, yanınızda doğru siber güvenlik danışmanlık ortağına veya ağ güvenliği sahip olmanın, sürekli değişen bir tehdit ortamının ortasında bile işinizin sürekliliğini sağlamaya yardımcı olacağını unutmamak gerekir.

2022 Dikkat Edilmesi gereken siber tehditler

Siber suçlular ağınıza sızma, verilerinizi tehlikeye atma ve hatta kritik bilgilerinizi şifreledikten sonra rehin alarak para talep etme gibi senaryolar ile daha karmaşık hale gelmekte ve her geçen gün saldırı faktörlerini geliştirmekte.

Ransomware(Fidye Yazılımı) Kullanımının Artması

Geçmişte fidye yazılımları tek bir fidye yazılımı kaynağı tarafından dağıtılırdı, ancak bu günlerde fidye yazılımı geliştiricileri siber suçlular için fidye yazılımı geliştiriyor ve bu yazılımları kiralıyor. Bu durum da tehdit kaynaklarının sayısının katlanarak artabileceği anlamına geliyor. 

Tehditleri Tespit Etmek İçin En Çok Kullanılan Analiz Araçları

Uzmanlar, fidye yazılımı saldırganlarının kurbanlarına verilerine yeniden erişim sağlamak için ödeme yapmaları konusunda daha fazla baskı yapacağını tahmin ediyor. Nasıl mı? Uzmanlar, 2022’de kötü amaçlı yazılım kullanımının ve saldırıların yoğunluğunun artmasının muhtemel olduğunu söylüyor. Sistemlerdeki ve yazılımlardaki güvenlik açıklarının hızla tespit edilip duyurulmasıyla birlikte, siber suçlular bu güvenlik açıklarından yararlanmak için her zamankinden daha hızlı hareket ediyor. SecroMix gibi ağ güvenliği uzmanları bulunan, doğru siber güvenlik danışmanlığı ortaklarına sahip olmak, çıkarlarınızı korumak için çok önemlidir.

SIZMA TESTİ İŞLETMENİZ İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR?

Kripto suçu ciddi bir risk oluşturuyor

Kripto para, kötü niyetli kripto madenciliğine ve fidye yazılımlarına yol açtı ve bu eğilimin, kripto para birimiyle ilgili düzenlemeleri hızlandırılana kadar devam etmesini bekliyoruz. 

Dikkat Edilmesi Gereken 13 E-posta Tehdidi

Yapay zeka; gerçek siber tehditler

Yapay zekanın güvenlik olaylarında artan bir rol üstlenmesi bekleniyor. Bu, saldırıların sahte sosyal medya hesapları, sahte kimlik avı e-postalarına ve ötesine kadar her şeyden gelmeye başlayabileceği anlamına gelir.

2022 ve sonrası için siber güvenlik ipuçları

2022 ve sonrası için en iyi siber güvenlik önlemleri, ağ güvenliği ve eğitimi uygulamak, ağınızı özenle izlemek ve yazılım güvenlik açıkları, yama ve güncellemeler konusunda güncel tutmaktır. Her zaman olduğu gibi, sizin için çalışan bir ağ güvenliği ortağına veya siber güvenlik danışmanına sahip olmak, sizi siber saldırganlardan, hatta yapay zekadan bile bir adım önde tutacaktır. SecroMix uzmanları aracılığıyla sunulan birçok araç ve hizmet hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin . 

2021 Yılında Ortaya Çıkan 5 Siber Güvenlik Trendi

SECROMİX SİBER GÜVENLİK HİZMETLERİ

Doğal olarak, davetsiz bir misafir iyi kilitlenmiş bir kapıyı açmak için aylar harcamak istemez, ancak güvenliğin öncelikli olmadığı bilgi sistemlerinde zayıf noktaları ve güvenlik açıklarını arayacaktır. Küçük gibi görünen güvenlik açıkları büyük sorunlarına neden olabilir ve sisteminizin tehlikeye girmesine neden olabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın en iyi yolu sızma testleri (pentest / Penetration Test) yaptırmaktır.

Şirket veya firmanızın olası tehlike, ihlalleri önlemek ve mevcut güvenlik kontrollerini her bir saldırgana karşı güçlendirmek ve savunmasını en üst düzeye çıkartmak için SecroMix ekibi, özel ağ altyapısını ve uygulamalarını hedefleyen çok aşamalı bir saldırı planına dayanan Sızma testi hizmetleri vermektedir.