2022 Yılının En İyi Sızma Testi Araçları

secromix_sızma_testi

Sızma testi, ihlallere ve sızmalara yol açabilecek güvenlik açıkları için sistemleri, ağları ve uygulamaları taramak için kritik bir BT güvenlik uygulamasıdır. Sızma testleri genellikle üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilir, ancak bu dış testler pahalı olabileceğinden ve hızlı bir şekilde tarihlenebileceğinden, birçok kuruluş sızma testi araçlarıyla kendi testlerini gerçekleştirir.

Bu araçlardan bazıları bağlantı noktalarını veya Wi-Fi’yi tarar, bazı test uygulamaları ve diğerleri, web’e yönelik uygulamalara odaklanır. Bu araçlar aynı zamanda kuruluşların güvenlik uyumluluğunu denetlemek ve kuruluş içinde fark edilmemiş sorunları ortaya çıkarmak için de kullanılır.

Sızma Testi Nedir? Sızma Testinin Önemi 2022

Güvenlik açığı taraması ve sızma testi bir biri ile sık sık karıştırılır. İlki, potansiyel güvenlik açıklarını bulmakla ilgiliyken, ikincisi açıklardan yararlanmaya çalışır. Ancak günümüzde, bu alana hitap eden araç ve takımların çoğu her iki işlevi de yerine getiriyor.

Bununla birlikte, sızma testi , tek bir araçla yapılabilen bir işlem değildir. Çoğu güvenlik uzmanı, sızma testi için el altında bulundurdukları çeşitli araçlardan oluşan bir kite sahiptir.

En İyi Penetrasyon Test Araçları

1. Burp

Burp by Portswigger Web Security, dünya çapında birçok kuruluşta kullanılan en yüksek puan alan bir web güvenlik açığı tarayıcısıdır. Çoğu sızma testi araç setinde bulunur, ancak gücü sızmadan çok tarama tarafındadır. Ücretsiz bir sürümü mevcut olmasına rağmen, otomasyon yetenekleri olmadan işlevsellik bakımından sınırlıdır. 

2. Metasploit

Metasploit, güvenlik açıklarının taranmasını ve test edilmesini sağlar. Bilinen açıklardan yararlanan açık kaynaklı büyük bir veritabanıyla desteklenir, BT güvenlik ekiplerine sızma testi sonuçlarının bir analizini sağlayarak iyileştirme adımlarının verimli bir şekilde yapılabilmesini sağlar. 

3. Nessus

Nessus, yaygın olarak kullanılan ücretli bir güvenlik açığı değerlendirme aracıdır. Arayüzünde ustalaşmak ilk başta biraz zor olabileceğinden, muhtemelen deneyimli güvenlik ekipleri için en iyisidir. Sızma testi araçlarıyla birlikte kullanılmalı ve hedeflenecek alanlar ve istismar edilebilecek potansiyel zayıflıklar sağlanmalıdır.

4. Fiddler

Fiddler, web hata ayıklama, web oturumu manipülasyonu ve güvenlik/performans testi ile uğraşmak için kullanışlı bir manuel araçları içerir. Ancak, birçok otomasyon özelliğiyle birlikte geldiğinden, muhtemelen .NET framework için yararlıdır.

5. Nmap

Nmap, bir penetrasyon test aracından çok bir port tarayıcıdır. Ancak bir saldırıda hedeflenecek en iyi alanları işaretleyerek sızma testine yardımcı olur. Nmap, ağ zayıflıklarını belirlemede etik bilgisayar korsanları için kullanışlıdır. Açık kaynak olduğu için ücretsizdir. Ancak bu tür uygulamalar yeni olan biri için zor olabilir. 

6. Wireshark

Wireshark genellikle güvenlik araç setinde bulunur. Sızma test cihazları, ağda neler olduğunu belirtmek ve güvenlik açıkları için trafiği gerçek zamanlı olarak değerlendirmek için kullanır. Veri paketlerinin bileşenlerinin yanı sıra bağlantı düzeyindeki bilgileri de gözden geçirerek, özelliklerini, kaynağını, hedefini ve daha fazlasını vurgular. Potansiyel zayıflıkları işaretlese de, bunlardan yararlanmak için bir sızma test aracı hala gereklidir.

7. Aircrack-Ng

Aircrack-ng, kablosuz ağların analizi için kullanılan bir araçtır. İçindeki tüm çeşitli araçlar bir komut satırı arabirimi kullanır ve komut dosyası oluşturmak için ayarlanmıştır.

8. John the Ripper

John the Ripper, parola güvenlik açığını kontrol etmek isteyen herkes için iyi bir araçtır. Bununla birlikte, sızma testi araç setinde bulunan en yararlı araçtır. Şifre kırmaya yönelik birkaç yaklaşımı tek bir yaklaşımda birleştirdiği için denemeye değer.

Secromix Sızma Testi Ekibinin Sağlayacağı Katkılar

Secromix sızma testi ekibi, firmanız için şu katkıları sağlayacaktır:

  • Risk tanımlama ve önceliklendirme
  • Hacker saldırılarına karşı önlem alma
  • Çevre birimlerinin güvenlik açıklarını giderme
  • Maliyetli veri ihlalleri ve veri kayıplarına karşı önlem alma
  • Siber güvenlik alanında endüstri standartlarına erişim
Dahili Sızma testi içinde kullanılan hatalar ve çözüm yolları-1

Secromix’in sızma testi, süreç boyunca size rehberlik eder, kafanızdaki tüm soruları yanıtlar ve testten sonra ayrıntılı bir iyileştirme planı sağlar. Düzenli sızma testinin önemi ve nasıl başlayacağınız hakkında daha fazla bilgi için bugün bizimle iletişime geçin.