8 Başlıkta Siber Güvenliğin Önemi

sizma-testi

Dünya artık teknolojiye her zamankinden daha fazla bağımlı. Teknolojinin ortaya çıkışı ve büyümesi insan hayatını olumlu yönde etkiledi, ancak kolaylıklar siber saldırı riskini de beraberinde getirdi. Aklınıza gelebilecek en küçük bir teknolojik alet, siber saldırı riski taşır. İşte siber güvenliğin önemi burada ortaya çıkıyor.

Kısaca siber güvenlik, elektronik veri ve bilgilerin korunmasıdır. Bilgisayarların, cep telefonlarının, sunucuların, ağların ve elektronik sistemlerin kötü niyetli saldırılara karşı savunmasıdır. Kim olursanız olun, verileriniz yaşadığımız çağda çok önemlidir.

Siber Güvenliğin neden önemli olduğunu 8 başlık altında topladık. Eğer sizde siber güvenliğin neden bu kadar önemli olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Farklı Siber Saldırı Türleri Vardır


Hiç bir sistem 100% güvenli değildir. Saldırılar arasında kötü amaçlı yazılım, kimlik avı ve ortaya yeni çıkan bir çok saldırı çeşidi vardır. Sizce bu durum korkunç değil mi? Dijital para madenciliğini daha önce muhtemelen duymuşsunuzdur. Saldırganlar sizden habersiz bir şekilde bilgisayarınızı ele geçirerek burada dijital para madenciliği yapar. Ayrıca bilgisayarınıza erişmesi demek tüm bilgilerinizin ifşa olması anlamına gelir. Her sistem 100% güvenli değildir ama önlem almak birçok saldırıya karşı sisteminizi savunmanıza yardımcı olacaktır. Saldırganların zamanları çok değerli olduğu için genelde kolay hedefleri seçerler. Bu yüzden siber güvenliğin önemi çok iyi kavranmalıdır.

Siber Suçlarda Artış


Artan teknolojik buluşlar, daha iyi araçlar ve bulut bilişim gibi teknolojinin hızlı gelişimi, buna bağlı cihazların sayısında artışa neden oldu. Bazı anketlere göre, 2021 sonunda dünyada yaklaşık 21,1 milyar ağa bağlı cihaz olacak. Bu, siber suç faaliyetleri için verimli bir zemin oluşturmakta. Ama bu durumu en aza indirmek için siber güvenlik tanımı anlaşılmalı ve siber güvenlik teknolojileri en güncel hali ile kullanılmalıdır.

Teknoloji Kullanıcıları Savunmasız


Bu gezegendeki neredeyse herkes artık bilgi ve iletişim teknolojisine bağımlı haldedir. Saldırganlar için bu tür gelişmeler bir fırsattır. Bulut depolamanın geliştirilmesi ve sosyal medyanın büyümesi gibi faktörler, siber saldırıya maruz kalan sistemlerin sayısını artırmış durumda. Bu durum, siber güvenliği her zamankinden daha önemli hale getiriyor.

Bulut Depolamanın Korunması Gerekiyor


Banka bilgileri ve şifreler gibi hassas bilgiler artık bulutta saklanabiliyor ve bu durumda saldırı riskini artırıyor. Ayrıca, sosyal medya platformlarının kullanıcı sayısının artması kimlik avı saldırılarını artırmış durumda. Gerçek şu ki, ister bir birey, ister küçük bir işletme, büyük bir kuruluş veya hatta bir devlet olun, siber suçluların hedefi olma riskiyle karşı karşıyasınız.

Milyonlarca Dolar Tasarruf Sağlayabilir


Son araştırmalara göre, bir kuruluş için siber suçların ortalama maliyeti geçen yıl yaklaşık 13 milyon ABD dolarıdır. Araştırma ayrıca finansal bilgiler, sağlık kayıtları, ticari sırlar, kişisel veriler ve fikri mülkiyet dahil olmak üzere bilgi ihlallerinde keskin bir artış olduğunu ortaya koydu. Endüstriyel casusluk yoluyla bir servet kaybetmektense, siber güvenlik için biraz para ödeyip işletmenizi korumayı düşünmelisiniz.

Güvenilirliği Sağlar


Siber saldırılar genellikle web siteleri gibi çevrimiçi platformları hedef alır. Bu saldırılar sonucunda itibarınız zarar görebilir veya bir e-ticaret sitesine sahipseniz birçok müşterinizi kaybedebilirsiniz. Siber güvenlik, platformunuzun bu tür risklerden korunması için önemlidir.

Virüsler Size veya İşinize Zarar Verebilir


Bilgisayar virüsleri orman yangını gibi yayılabilir. Bunlar kontrol edilmezse sizin ve işiniz için ciddi sorunlara neden olabilir. Bilgisayar virüsleri, dosyalarınızı ve sistemlerinizi bozabilir. Bu nedenle, bilgisayar sistemlerinizi virüslerden korumak için siber güvenliği ciddiye almak önemlidir.

Dark Web


Teknolojinin büyümesi ve gelişmesi Dark Web içinde gelişme anlamı taşımaktadır. Dark web, saldırganların, suç örgütlerinin veya illegal satış yapanların buluştuğu ağdır ve yalnızca özel web tarayıcıları aracılığıyla erişilebilir. İnternet etkinliklerini gizlemek ve kullanıcıları anonim ve özel tutmak için kullanılır.

Dark web yasal olarak kullanılabilir, ancak aynı zamanda çok sayıda yasa dışı operasyona ev sahipliği yaptığı da bilinmektedir. Uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, yasadışı silah satışı, yazılım satışı, yasadışı müzayedeler, korsanlık ve akla gelmeyecek olanlar da dahil olmak üzere daha birçok yasa dışı faaliyet için bu ağlar kullanılır.

SecroMix Siber Güvenlik Hizmetleri

Doğal olarak, davetsiz bir misafir iyi kilitlenmiş bir kapıyı açmak için aylar harcamak istemez, ancak güvenliğin öncelikli olmadığı bilgi sistemlerinde zayıf noktaları ve güvenlik açıklarını arayacaktır. Küçük gibi görünen güvenlik açıkları büyük sorunlarına neden olabilir ve sisteminizin tehlikeye girmesine neden olabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın en iyi yolu sızma testleri (pentest / Penetration Test) yaptırmaktır.

Şirket veya firmanızın olası tehlike, ihlalleri önlemek ve mevcut güvenlik kontrollerini her bir saldırgana karşı güçlendirmek ve savunmasını en üst düzeye çıkartmak için SecroMix ekibi, özel ağ altyapısını ve uygulamalarını hedefleyen çok aşamalı bir saldırı planına dayanan Sızma testi hizmetleri vermektedir.

Özetlersek


Siber güvenlik, sizi veya şirketinizi olası siber tehditlerden korur. Teknoloji kullanımının artması ve yeni bir çok teknolojik buluş kullanıcıları daha fazla hedef haline getirdi. Siber suç oranı her geçen gün artıyor. Bu nedenle, siber güvenlik olmadan verileriniz, paranız ve itibarınız tehlikededir. Siber güvenlik, teknoloji ihtiyacı kadar önemlidir.