Siber güvenliğin ticari hayata etkileri ve Sızma Testi

Teknoloji altyapısı geliştikçe ve dijital sistemler her yerde kullanılmaya başladıkça bilgi güvenliği kavramı daha da popüler hale gelmektedir. Doğal olarak, bilginin işlendiği, depolandığı ve iletildiği herhangi bir BT altyapısı mutlak güvenilir bir korumaya sahip olmalıdır.

Yalnızca bir sızma / pentrasyon testi, siber güvenliğin ticari hayatta ne kadar etkili olduğunu gerçekten gösterebilir.

Modern işletme temsilcileri, bilgilerinin ve iş süreçlerinin hacker saldırılarından zarar almadan korunması için para harcarlar. Bir koruma sistemi geliştirdikten sonra ise onu mutlaka test etme ihtiyacı doğar, yoksa güvenlik tedbirlerini başka nasıl değerlendirebilirsiniz ki?

Sızma / penetrasyon testi nedir?

sızma testi

Siber güvenlik sistemlerinin ne kadar etkili çalıştığını gerçekten kontrol etmek için sızma / penetrasyon testi adı verilen özel bir yöntem geliştirildi.

Modern dünyada çok sayıda farklı bilgi sistemi var. Her yıl binlerce yeni güvenlik açığı ortaya çıkıyor. Yalnızca bir sızma testi, bilgi sisteminin ne kadar güvenli olduğunu anlamanızı sağlar ve bu, modern işletmeler için çok anlamlı olabilir.

Penetrasyon / Sızma testi, bir bilgi sistemine davetsiz misafirlerin saldırısını simüle eden ve bir BT altyapısını siber güvenlik seviyesini değerlendirmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu tür kontrollü bir saldırı sırasında, olası güvenlik açıkları belirlenir. Sızma testinin sonuçlarına göre, siber güvenlik sisteminde tespit edilen tüm güvenlik açıklarını içeren bir rapor hazırlanır. Bu rapor ayrıca, belirlenen güvenlik açıklarının ortadan kaldırılmasına yönelik bir dizi öneri içerir.

Bir sızma testi yada red teaming (kırmızı takım) hizmeti, şirketin BT altyapısına yapılan bir hacker saldırısının ne kadar başarılı veya tersine başarısız olabileceğini gerçekçi bir şekilde değerlendirmeyi mümkün kılar. Bu sayede saldırının başarılı olması ve savunmanın etkisiz kalması durumunda ekonomik kayıpları ve iş kayıplarını tahmin etmeyi mümkün kılar.

Şu anda, siber savunmanın etkinliğini kontrol etmenin tek yolu bir sızma testi yapmaktır. Alternatif bir yol yok.

Sızma testinin birçok farklı yöntemi olsa da temelde kara kutu, beyaz kutu ve gri kutu olmak üzere üçe ayrılır. İşletmeye en uygun yöntem ya da yöntemler seçilerek denetleme yapılmalıdır.

Çalışanların temel bilgi güvenliği kurallarına ilişkin bilgilerini kontrol etmekte çok önemlidir. Bu, sosyal mühendislik yöntemi ile pentest yaklaşımı olabilir. Bu, şirket çalışanlarının ekler, doğrulanmamış kaynaklardan gelen bağlantılar ve yabancılardan gelen aramalar konusunda ne kadar dikkatli olduklarını ortaya çıkaracaktır.

İşletmeniz için sızma testi sipariş etmenin nedenleri nelerdir?

Güvenlik açıkları, bir bilgisayar korsanı tarafından istismar edilirse, müşterinin hizmete olan güvenini kaybetmesine neden olur hatta işletmenin kapanmasına neden olabilir.

Genel olarak, sızma testi, yönetimin ve şirket sahiplerinin siber güvenlik konusunda endişeli olduğu her koşulda tüm şirketler için gereklidir. Deneyimli ve ileri görüşlü yöneticiler, bilgisayar korsanlarının siber güvenlik sistemindeki tüm güvenlik açıklarını bulmasını beklemek yerine işletmeleri için bir sızma testi talep eder!

Unutmayın, yalnızca bir sızma testi bir siber güvenlik sisteminin etkinliğini test edebilir!

Secromix olarak ekibimiz güvenilir, standartlara uygun, zamanında ve gizli bir şekilde işletmeniz için bir sızma testi gerçekleştirecektir. Ofisimizi aramanız veya web sitemiz üzerinden bir form doldurmanız yeterlidir. Anketi doldurduktan sonra bir uzman sizinle iletişime geçecektir.

İşletmenizin güvenilir bir şekilde korunduğundan ve bilgisayar korsanlarının saldırılarından korkmadığınızdan emin misiniz?

Hadi güvenlik altyapınızı kontrol edelim?