Başarılı Bir Sızma Testi için 5 İpucu

Düzenli sızma testleri, kuruluşunuzun hassas varlıklarını kötü niyetli yabancılardan korurken kritik bir savunma hattıdır. Tıpkı herhangi bir test gibi, hazırlıklı olmanız gerekir. Kuruluşunuz, sızma testinizi geçtiğinizden emin olmak için adımlar atmalı ve saldırganları savuşturmaya hazır olacaktır. Çoğu denetim çerçevesinin gerektirdiği düzenli sızma testleri ve bilgisayar korsanlarının güvenlik açıklarından nasıl yararlanabileceğine dair gerçek dünya görüşü sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yüksek riskli bulguları yönetmek için öncelikli bir yaklaşım sağlarlar. Kuruluşunuzda başarılı bir sızma testi sağlamak için birkaç ipucu.

İşletme Hedeflerini Tanımlayın

Kritik varlıklarınızın ne olduğunu ve nerede yaşadıklarını anlamak, bu varlıkları korumak için önemlidir. Sızma testine girmeden önce bu hedefleri tanımlayarak, iş riskinin en büyük olduğu yeri öğrenebilir ve bulgulara dayanarak kuruluşunuzda güvenliği artırmak için iyileştirmeler yapabilirsiniz. Bu “test”, güvenlik kontrollerinizin ve süreçlerinizin yürürlükte olup olmadığına ve amacını yerine getirip getirmediğine dair iyi bir değerlendirmedir. Kapsamın görevden önce belirlenmesi, testin ne kadar ileri gitmesini istediğinizi belirlemenize yardımcı olacaktır.

Güvenlik Açığı Taramaları Gerçekleştirin

En iyi uygulamalar, üç ayda bir güvenlik açığı taraması yapmanın, güvenlik açığı iyileştirmesinin yönetilebilir kalmasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Yıl boyunca her üç ayda bir bu taramaları yaparak, sızma testine hazırlanırken herhangi bir yamayı veya bilinen güvenlik açıklarını gözden kaçırıp kaçırmadığınızı anlayacaksınız.

Standartları Tanımlayın

Ağınızı ve sistemlerinizi güçlendirmeye yönelik yönergeleri özetleyen bir kontrol listesi geliştirmek, kuruluşunuzu bir sızma testine hazırlamak ve ağınızı kötü niyetli bir saldırıya karşı korumak için önemli bir adımdır. Sıkılaştırma standartları , güvenlik açıklarını azaltarak bir sistemi güvence altına alır.

Sızma Testi Ekibinizi tahsis edin

Özel BT sızma testi ekibinizin, sistemleri geri yüklemeye veya verileri kurtarmaya hazır yedeklerle hazırlandığından emin olun. Bu bireylerin ayrıca hedeflerinize ulaşmak için penetrasyon test cihazınızla birlikte çalışmaya hazırlanmaları gerekir; istismar edilebilir güvenlik açıklarını bulmak. Ayrıca, sırasıyla herhangi bir bulguyu derhal ele almaya hazır olmaları gerekir.

Deneyimli bir Penetrasyon Test Cihazı Bulun

Kapsamlı ve kaliteli bir sızma / penetrasyon testi arıyorsanız, güvenebileceğiniz uzmanlığa sahip nitelikli bir penetrasyon test cihazı bulmak isteyeceksiniz. Sonuçta, bir sızma testi yapmak için yatırıma ihtiyaç olacaktır. Satıcı inceleme süreci sırasında, düşündüğünüz ortaklar hakkında gerekli arka plan bilgilerini öğrenmek için soru sormaktan çekinmeyin.