Sızma Testi için kullanılan dağıtımlar (Devamı)

Popüler sızma testi  / penetrasyon testi için kullanılan dağıtımlar makalemizin devamı:

BackBox
BackBox, Ubuntu tabanlı hafif bir dağıtımdır. Kali ile doğrudan kıyaslandığında birçok noktada kaybetti. Kutudan çıkar çıkmaz pek çok farklı araç, yardımcı program ve çerçeveye sahip değildir. Çekirdek optimizasyonu veya başka ince ayarlar yok.

Sızma Testi araçları
BackBox

Backbox Linux, işlevsellik ve günlük kullanılabilirlik arasında bir denge arayanlar için Kali Linux’a harika bir alternatif olabilir.

BackBox’ı indirin.

Pentoo Linux

Pentoo, Pentoo geliştiricilerinin hayranı olduğu popüler Gentoo Linux dağıtımına dayalı bir güvenlik dağıtımıdır. Birçok güvenlik aracını içerir.

Sızma Testi araçları

Özelliklerden biri, Hardened Gentoo için yerel destektir, derleyici ve kernelde, sistemin korsanlığa karşı genel güvenliğini artıran birkaç değişiklik yapılmıştır.

Pentoo Linux’u indirin.

Network Security Toolkit

Ağ Güvenliği Araç Kiti, ağ güvenlik analizine odaklanan birçok Canlı (Live)CD türü Linux dağıtımından biridir. NST, yöneticilere, çoğu insecure.org’un en iyi 100 güvenlik özelliğine dahil edilen çok çeşitli açık kaynak web uygulamalarına kolay erişim sağlar. Temeli Fedora Linux’a dayanmaktadır.

Dengeli bir ağ izleme, analiz ve güvenlik araçları seti ile, ağ yöneticisine kendisine emanet edilen altyapının güvenliğini kontrol etmesi için açık avantajlar sağlayabilen bir sistemdir.

Network Security Toolkit’i indirin.

DEFT Linux

Bu dağıtım Lubuntu platformunda geliştirilmiştir ve kullanıcı dostu bir grafik arayüze sahiptir. Buna ek olarak, ürüne, antivirüslerden başlayarak, tarayıcı önbelleğindeki bilgiler için arama motorları, ağ tarayıcıları ve rootkit’leri algılamak için yardımcı programlar ve diskte gizli verileri aramak için gerekli araçlarla biten bir dizi profil yardımcı programı eklenmiştir.

Ana amaç,  bilgisayar sistemlerini hacklemenin sonuçlarını analiz etmek, kaybolan ve tehlikeye atılan verileri tanımlamak ve ilgili verileri toplamak. siber suçun dijital kanıtı bulmak gibi adli tıp işlemlerini  yapmaktır.

DEFT Linux’u indirin.

Samurai Web Güvenlik Çerçevesi

Bu dağıtımın temel amacı, çeşitli web uygulamalarının sızma testi yapmaktır.
Bilgi toplamak ve web uygulamalarına çeşitli saldırılar gerçekleştirmek için en popüler Açık Kaynak yardımcı programlarını içeren bir sanal makine görüntüsü olarak sunulur.

Samurai Web Security Framework’ü indirin.

Pentest Box

PentestBox, sanal makinelerde çalışan diğer güvenlik dağıtımlarına benzemez. Bu derleme bir dağıtım kiti olarak adlandırmak tamamen doğru olmaz, daha çok Windows ortamında çalışan Unix benzeri bir yardımcı program kümesidir.

Kendi kabuğuna sahiptir, arayüz bir komut satırı şeklinde yapılır, listesi bağımsız olarak eklenebilen / özelleştirilebilen çok sayıda yardımcı program içerir.

Windows kullanıcısıysanız ve sanal makinelerin veya Linux’un kurulmasından korkuyorsanız, bu kabukla çalışmayı deneyebilirsiniz.

Pentest Box’ı indirin.

Santoku Linux

Dağıtım, Ubuntu linux temel alınarak oluşturulmuştur. Yalnızca X64 platformu olarak mevcuttur.

Bu derleme, mobil cihazların ve uygulamaların analizi için tasarlanmıştır – güvenlik analizi, veri çıkarma, tersine mühendislik, adli tıp gibi sızma testi / penetrasyon testi geliştirme araçlarını içerir.

Santoku Linux’u indirin.

WifiSlax

Bu, WiFi ağlarının güvenliğini kontrol etmek ve adli analiz yapmak için çeşitli araçlara sahip özel bir dağıtım kitidir. Dağıtım, Slackware linux temelinde oluşturulmuştur.

Şu anda, WiFi ağlarını denetlemek için en yaygın kullanılan araçlardan biridir, kablosuz ağların güvenliğini analiz etmek için popüler yardımcı programların çoğunu içerir, çoğu ağ kartı üreticisi tarafından desteklenir.

WifiSlax’ı indirin.