Sızma testi neden yapılır?

Bir e-ticaret şirketi veya sağlık, bankacılık ve hizmet sektörleri gibi yüksek düzeyde regüle edilmiş sektörlerdeki bir kuruluşsanız, sızma testine neden ihtiyaç duyduğunuzu sormak normal bir durumdur. Hiç saldırıya uğramadığınız için kuruluşunuzun veya çözümünün kötü tehdit aktörlerinin radarında olmadığını düşünüyorsanız, bir kuruluşun verilerinin ihlal edilmesi an meselesidir ve bu noktada çok geç olacaktır.

Sızma testine genellikle etik bilgisayar korsanlığı veya beyaz şapkalı bilgisayar korsanlığı denir ve bunlara şüpheyle yaklaşılabilir, ancak önemli bir güvenlik hedefine ulaşmak için bir sızma testi yapmak en iyi çözümlerdendir.

5 Madde de Sızma Testi Neden Yapılır ?

Gerçek olaylara dönüşme potansiyeline sahip güvenlik açıklarına karşı savunarak ve tehditleri önleyerek riski yönetin . Siber suçluların uygulamanıza aşina olmaları ve zayıf yönlerinden yararlanmaları için zamana sahip olmadan önce bu adımın ele alınması gerekir. 

Ek olarak, üçüncü taraf uygulamalar, dış kaynaklı hizmetler veya bulut tabanlı hizmetler kullanıyorsanız, bu sadece bir ihtiyaç değil sızma testi yaptırmanız zorunludur.

Sızma testi nedir ve nasıl yapılır?

Kapsamlı bir sızma testinin maliyetinin çok küçük bir kısmı olan, bir ihlalden sonra kurtarma ve düzeltme ile ilgili maliyetlerden tasarruf edin. Bu maliyet, güvenlik açığı tarayıcıları veya dinamik uygulama güvenliği tarayıcıları gibi araçların/teknolojilerin ve daha sıklıkla bir üçüncü taraf hizmet sağlayıcısının satın alınmasını içerir. Evet, test tamamlandıktan sonra hazırlık, test ve takipler var, ancak profesyonel bir sızma testi şirketi tarafından gerçekleştirilen iyi tasarlanmış bir sızma testi sorunsuz olacaktır.

Kriptografi Nedir?

Günümüzde zaman eşittir paradır, dolayısıyla bu tür hareketsizlikten kaynaklanan herhangi bir zaman kaybı, şirketlere ve etkilenenlere milyonlarca dolara mal olabilir. Bütün bunlar hızla tırmanarak son derece pahalı bir durum haline gelebilir. Gartner’a göre , BT kesinti süresinin ortalama maliyeti dakikada yaklaşık 5.600 ABD dolarıdır.

Evden çalışmanın en Önemli 7 siber güvenlik riski

Güvenlikle ilgili mevzuat uyumluluğuna ve yasalara uyun . HIPPA , PCI-DSS , GDPR , SOC2 , ISO 27001 ve diğerlerinde belirtilen düzenleyici standartlar , kuruluşların güvenlik sistemlerinin sık sık zorunlu testlerini ve denetimlerini yapmalarını gerektirir. Bunu yapmazsanız, şirket ağır para cezaları ile suçlanabilir. Para cezaları şirketinizin bulunduğu yere göre değişir, ancak GDPR düzenlemelerine girerseniz, yaklaşık 30 milyon dolar veya şirketinizin dünya çapındaki yıllık gelirinin %4’ü kadar para cezasına çarptırılabilirsiniz. önceki mali yılın geliri. Kanada’nın Bill C-11’i , 25 milyon ABD Doları veya %5 Küresel Gelir üzerindeki cezalarla çıtayı daha da yükseltebilir.

şifreli virüs Nedir?

Kuruluşunuzun itibarını koruyun ve müşteri bilgilerinizi koruyun, çünkü müşterinizin güvenini etkilemek için tek gereken tek bir güvenlik olayıdır.  Saldırı sonucunda bilgileri sızmış şirket müşteri güvenini çok hızlı bir şekilde kaybeder, ancak sağlam bir güvenlik sistemi ve uygulamasının yanı sıra yerinde bir sistem stratejisine sahip olan bir kuruluş, projeler veya iş için teklif vermeye devam edebilir ve ayrıca rutin sızma testi genellikle bir test olduğundan siber güvenlik akreditasyonları isteyebilir.

Bununla birlikte, sızma testi yaptırmanın en önemli nedenlerinden biri, uygulamaların, sistemlerin ve altyapının güvenlik açıkları için test edildiğini bilerek gönül rahatlığı kazanmak olabilir. Bu görevleri yerine getirmek ve kapsamlı ve gayretli bir sızma testi ekibiyle çalışmak, işinizin ve müşterilerinizin verilerini korumanıza yardımcı olabileceği gibi iş sürekliliğine de katkıda bulunabilir.

Sızma testi basit olmasa da, sisteminizdeki, uygulamanızdaki veya altyapınızdaki zayıflıkları ortaya çıkarmak için çalışan bir sistemi, yolu ve süreci vardır.

SECROMİX SİBER GÜVENLİK HİZMETLERİ

Doğal olarak, davetsiz bir misafir iyi kilitlenmiş bir kapıyı açmak için aylar harcamak istemez, ancak güvenliğin öncelikli olmadığı bilgi sistemlerinde zayıf noktaları ve güvenlik açıklarını arayacaktır. Küçük gibi görünen güvenlik açıkları büyük sorunlarına neden olabilir ve sisteminizin tehlikeye girmesine neden olabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın en iyi yolu sızma testleri (pentest / Penetration Test) yaptırmaktır.

Şirket veya firmanızın olası tehlike, ihlalleri önlemek ve mevcut güvenlik kontrollerini her bir saldırgana karşı güçlendirmek ve savunmasını en üst düzeye çıkartmak için SecroMix ekibi, özel ağ altyapısını ve uygulamalarını hedefleyen çok aşamalı bir saldırı planına dayanan Sızma testi hizmetleri vermektedir.