Sızma testi yaptırmaya değer mi?

Sızma Testi şirketinizin karşı karşıya olduğu riskleri bilmek için yeterince önemli ve gereklidir. Şirketinizin karşılaştığı tehlikeleri gerçekten anlamak ve takdir etmeniz gereken bazı araçlar vardır. Aksi takdirde, şirketinizi riske atabilecek güvenlik açıklarını hafife alabilirsiniz. Neyse ki, Sızma / penetrasyon testleri sayesinde, bu tür güvenlik açıkları tam olarak tespit edilebilir.

Sistem bilgilerinin türüne göre sınıflandırılmış birkaç tür pentest vardır. Beyaz kutu saldırıları sistem, uygulamalar veya mimari hakkında her şeyi bilirken, kara kutu saldırıları hedef hakkında hiçbir şey bilmiyordur. Bu tür bir sınıflandırmanın pratik bir gereklilik olduğunu unutmayın, çünkü genellikle test koşulları kullanıcı kriterlerine dayanır.

Bundan sonra, çeşitli sızma testi yöntemlerinden birini seçmeniz gerekir. Seçim sistemin özelliklerine göre belirlenecek veya hatta şirketteki dış gereksinimlere göre yapılacaktır. Her durumda, mevcut yöntemler arasında diğerleri arasında ISSAF, PCI, PTF, PTES, OWASP ve OSSTMM bulunur. Her yöntemin kendine has birçok nüansı vardır, ancak bunların derin bilgisi sızma testlerini uygularken gereklidir.

Kısaca, Sızma Testi Sisteminizin güvenli olup olmadığını kontrol eden testler dizisidir.

Sızma testinin amacı

Mevcut Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin etkinliğini değerlendirmek ve seçilen saldırgan modeli içinde ilk önce ortadan kaldırılması gereken en çarpıcı sorun alanlarını göstermektir.

Bir BT altyapı araştırması yapılırken, incelenen alandaki temel bilgi yeterlidir ve iş genellikle uzmanlarla görüşme, belge toplama, ağ diyagramları çizme (L2, L3, yönlendirme), IC diyagramları çizme, bilgi akış diyagramları çizme, rafları fotoğraflama, mevcut yapılandırmayı toplama işlemlerinden oluşur.

Ve bir sızma testi uzmanı verebileceği tavsiyeleri, bir bilgi güvenliği mimarı’nın karşılaştırılması:

Bir sızma testi uzmanı güvenlik açıklarını tespit eder bunlara yönelik önlemleri rapor halinde sunar. Bilgi güvenliği uzmanı ise DLPSIEM gibi müdahale süreçlerini oluşturur.

Yöntemlerin ve çerçevelerin sayısı geniş ve çeşitlidir. Bahsedildiği gibi aralarında seçim yapmak, şirketinizin ihtiyaçlarını anlamanıza ve gerekli güvenlik standartlarını bilmenize bağlı olacaktır. Ancak bunu doğru bir şekilde yaptığınızda, sistemlerinizi nerede ve nasıl başarısız olabileceklerini önceden bilerek çok daha etkili bir şekilde koruyacaksınız. Bu bilgiler nasıl kullanılacağını bilenler için paha biçilmezdir.