İşletmeniz için bir sızma testi sipariş etme nedenleri neler olabilir?

İşletmeniz için bir sızma testi sipariş etme nedenleri neler olabilir?

Uygulamamızdan örnekler böyle bir sorunun en iyi şekilde cevabı olacaktır.

Bireylerin online ödemelerini işleyen bir şirket bizden sızma testi hizmeti istedi. Uzmanlarımız bir Kara Kutu sızma testi yaptı. Uzmanlarımızdan biri müşteri bilgilerinin (yaklaşık 200 bin kişisel bilgi) açıklanmasına yol açabilecek bir kaç güvenlik açığı tespit etti. Bu tür bir güvenlik açığı, bir bilgisayar korsanı tarafından kullanıldığında, müşterinin hizmete olan güvenini kaybetmesine neden olabilir ve hatta bu da işletmenin kapanmasına neden bile olabilir.

Başka bir örnekte is genellikle bir uygulama veya sistem oluştururken, geliştiricilerin bu uygulamayı kontrol etmeleri gerekir. Soru kesinlikle onlardan önce ortaya çıkıyor: Hacker programları güvenlik sistemini atlayıp uygulamaya nüfuz edebilir mi? Banka temsilcileri şirketimizle görüştü. Kullanıcılar için lansmandan önce test modunda olan yeni İnternet bankacılığı test etmeleri gerekiyordu.

Sızma testi sırasında, bir uzmanımız bu uygulamanın tüm kaynak kodunun yanı sıra bankanın finansal işlemler için kullandığı şifreleme anahtarları ve sertifikalarının açıklanmasına yol açan güvenlik açıklarını keşfetti. Banka bu ve diğer kritik açıkları ortadan kaldırmış ve internet bankacılığını halka açmıştır. Firmamızın uzmanları sertifikalı (CEH, LPT vb) ve çok nitelikli olduğundan, sadece Türkiye’de değil, diğer ülkelerde de sızma testi yapmaya davet edilirler. Aşağıdaki örnek bununla ilgilidir.

Yabancı bir banka bir iç pentest yapmakla ilgileniyordu.

Uzmanlarımız bir sızma testi gerçekleştirdi ve kullanımı, herhangi bir banka çalışanının tüm BT altyapısı üzerinde kontrol sahibi olmasını mümkün kılan güvenlik açıklarını keşfetti. Ancak, bankanın iç ağına nüfuz etmesi şartıyla herkes böyle bir kontrole sahip olabilirdi. Bu güvenlik açığı, etki alanı yöneticisi hakları edinme olanağı sağlıyordu. Bir saldırganın bu tür erişim hakları varsa, her şeyi yapabilirdi.

Örneğin, olası senaryolardan birinde; bir saldırgan, kilit sistemlerde gizli bir program bırakabilir – bu, bankanın BT altyapısına istediği zaman saldırma fırsatı sunan bir arka kapı olur.

Neyse ki, banka temsilcileri en kısa sürede sızma testi yaptırmayı akıl etti de  tüm güvenlik açıklarını hızla ortadan kaldırma fırsatı buldu.

Önemli bir nokta! Bir sızma testi siparişi verirken, şirketin dünya çapında ve en iyi yöntemleri kullandığından ve sızmı testini yapacak uzmanların nitelikli ve yetkin olduğundan emin olmanız gerekir. Bir sızma testi uzmanın deneyimi ve bilgisi, testlerde  anahtar bir rol oynar.

Secromix olarak şirketimiz  deneyimli ve sertifikalı (CEH, LPT vb) pentesterleri kullanmaktadır. Ayrıca en iyi dünya uygulamalarını kullanıyoruz.

Unutmayın hem KVKK hem de diğer yasalar gereği bu tür iş sektörleri için mutlaka sızma testi gereklidir:

  • Bankalar ve finans kuruluşları;
  • Telekomünikasyon şirketleri;
  • Ticari ve endüstriyel şirketler;
  • Lojistik merkezleri.
  • Kullanıcı verileri tutmak ve saklamak zorunda olan diğer tüm iş yerleri

Genel olarak, tüm şirketlerin yönetim ve sahiplerinin işlerinin siber güvenliği konusunda endişe duymaları şartıyla bir pentest’e ihtiyacı vardır. Deneyimli ve ileri görüşlü yöneticiler, bilgisayar korsanlarının siber güvenlik sistemindeki tüm güvenlik açıklarını bulmasını beklemek yerine işleri için bir sızma testi yapılması yolunu tercih eder.

Unutmayın, sadece bir sızma testi siber güvenlik sisteminin etkinliğini test edebilir! Şu anda güvenliğinizi tarayacak başka bir yol yok.

Ekibimiz güvenilir, zamanında ve size özel çözümlerle işiniz için bir sızma testi programı yürütecektir. Sızma testi yaptırmak ve avantajlı ürünlerimizden kullanmak için ofisimizi aramanız veya web sitemizden bir forum doldurmanız yeterlidir. Sizinle hemen  iletişime geçilecektir.

İşletmenizin iyi korunduğundan ve hacker saldırılarından korkmadığınızdan emin misiniz?

Haydi kontrol edelim?!