İşletmenizin Sızma Testine ihtiyaç duyması için 5 neden

Güvenlik ihlallerinden doğan birçok ” hack ” haberi sürekli manşetlerimizi süslemeye devam ediyor. Mesela yakın tarihte yaşanan e-bebek olayı ile bu konu tekrar gündeme geldi. Bu sadece bir örnek olabilir ama yalnızca büyük firmalar değil orta ve küçük ölçekli işletmeler de bu saldırılardan olumsuz etkilenmektedir.

Kötü niyetli bilgisayar korsanları her gün aktif olarak yeni ve daha karmaşık saldırı biçimleri geliştirirken, işletmelerde her geçen gün savunma sistemlerini geliştirmek zorundadır.

Bir antivirüs yazılımına veya güvenlik duvarına sahip olmak işletmenizi güvende tutmaya yetmez. Eğer modern bir işletme yolunda adım atmak istiyorsanız her alanda olduğu gibi sisteminizi ve haliyle bilgilerinizi korumanız gerekir. Bunun içinde güvenlik ve durum tespiti için gelişmiş yaklaşımları takip etmelisiniz. Siber güvenlik tehditlerine karşı savunma sistemlerinizi test etmeli ve oldukça etkili savunma mekanizmaları ve iyileştirme stratejileri oluşturmanız gerekiyor.

Kötü niyetli bir kullanıcının sisteminize yetkisiz erişim sağlayıp sağlamadığını test etmek için profesyonel bir sızma testi / penetrasyon testi / pentest hizmetine ihtiyacınız vardır.

Şirketinizin veya kurumunuz sızma testine /penetrasyon testi ihtiyacı olmadığını mışünüyorsunuz?

Şirketinizin veya kurumunuzun sağlığı ve güvenliği için sızma testi / penetrasyon testi / pentest uygulamasının neden önemli olduğunun beş nedenini öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Gizli Sistem Güvenlik Açıklarını Ortaya Çıkarın

Güvenlik seviyenizi ölçmenin en kesin yolu, nasıl hacklenebileceğini incelemektir. Sızma testi / penetrasyon testi, sisteminizin bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı direncini güvenli bir şekilde test etme şansı sunar. Kod hataları, yazılım hataları, güvenli olmayan ayarlar, hizmet yapılandırma hataları veya operasyonel zayıflıkların neden olduğu güvenlik açıklarından yararlanmaya çalışarak potansiyel bir saldırganın eylemlerini modeller.

Bir sızma testi ile gerçek bir saldırı deneyimi arasındaki en büyük fark, güvenli ve kontrollü şekilde uygulanmasıdır. Gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder ve güvenlik açıklarını bir bilgisayar korsanı gibi kullanır ve raporlama sağlar. Ayrıca, müşteri şirket bir sızma testinin kapsamını ve zamanlamasını önceden tanımlayabilir ve BT altyapısındaki güvenlik açıklarından herhangi şekilde yararlanılması konusunda önceden bilgilendirilir.

Kuruluşlar genellikle yeni altyapı ve uygulamaların devreye alınmasından hemen sonra veya altyapılarında büyük değişiklikler yapıldıktan sonra (örneğin, güvenlik duvarındaki değişiklikler, ürün yazılımı güncellemeleri, yamalar ve yazılım versiyon yükseltmeleri gibi) sızma testleri gerçekleştirir. Bu hizmet, siber saldırıdan ve pazara başarılı bir şekilde yeni ürünler sunmadan önce BT sistemlerindeki olası güvenlik boşluklarını belirlemelerine ve doğrulamalarına yardımcı olabilir.

Sızma Testleri İle Tasarruf Edin

Yaşanan bir güvenlik ihlalinden sonra müşteri koruma programları için yapılan harcamalar, yasal para cezaları ve ticari işlerlik kaybı dahil olmak üzere işletmenize binlerce hatta milyonlarca dolara mal olabilir. Yapılan yeni bir araştırmada , bir veri ihlali ortalama maliyeti 2018 yılında küresel olarak  3.860.000 $ olduğu tespit edilmiş ve geçen yılın sonucuna göre% 6.4 daha fazla olduğu ortaya çıkmış. Bu nedenle, her şeyin tekrar yoluna girmesi ve çalışması için önemli yatırımlar, gelişmiş güvenlik önlemleri ve zaman gerekir.

Sızma testi, BT sistemlerinizdeki en büyük zayıflıkları belirlemek ve işletmenizi ciddi mali ve itibar kayıplarından korumak için proaktif bir çözümdür. Ancak iş sürekliliğinizi sağlamak için yılda en az bir veya iki kez düzenli sızma testleri yapmanız gerekmektedir.

Eğer hemen bir sızma testi yaptırmak isterseniz tıklayın.

Etkili Güvenlik Önlemleri Geliştirin

Bir sızma testinin raporları, BT sistemlerinizin mevcut güvenlik düzeyini değerlendirmek için gereklidir. Şirketinizin üst yönetimine, belirlenen güvenlik açıkları, bunların güncelliği ve sistemin işleyişi ve performansı üzerindeki potansiyel etkileri hakkında kapsamlı bilgiler verir. Deneyimli bir sızma testi uzmanı, size düzeltilmesi için bir öneri listesi sunmanın yanı sıra güvenilir bir bilgi güvenliği sistemi geliştirmenize ve gelecekteki siber güvenlik yatırımlarınızı önceliklendirmenize yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, bir pentest hizmeti almadan önce, şirketin ISECOM OSSTMM3 , NIST SP800-115, PTES ve OWASP  gibi dünya lideri metodolojileri kullandığından ve uzmanlarının sertifikalı ve yetkin olduğundan emin olun . Bir sızma testi otomatik araçların kullanımı gibi gözükse de, odak noktası profesyonel bilgi ve penetrasyon test uzmanlarının deneyimidir.

Güvenlik Düzenlemelerine Uyum Sağlayın

Kuşkusuz sızma testi, işletmenizi ve değerli varlıklarını potansiyel saldırılardan korumak açısından çok önemli bir süreçtir. Bununla birlikte, bir sızma testinin faydaları ağ ve veri güvenliğinin çok ötesindedir.

Sızma testleri, PCI , HIPAA ve ISO 27001  gibi önde gelen güvenlik standartlarının belirlediği güvenlik düzenlemelerine uymanıza ve uyumsuzluktan kaynaklanan ağır cezalardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Bu standartlar, şirket yöneticilerinin ve sistem sahiplerinin profesyonel güvenlik analistlerinin yardımıyla düzenli olarak sızma testleri ve güvenlik denetimleri yapmasını gerektirir.

Şirketin İmajını ve Müşteri Sadakatini Koruyun

Siber saldırılar, hassas verilerinizi tehlikeye atar, bu da güvenilir müşterilerin kaybına ve itibar açısından ciddi zararlara yol açar. Sızma testi, kuruluşunuzun itibarını ve müşterilerinin sadakatini tehlikeye atan maliyetli güvenlik açıklarından korunmanıza yardımcı olabilir.

Genel olarak yalnızca sızma testi, şirketinizin “sağlığı” ve siber saldırılara karşı direnci hakkında gerçekçi bir değerlendirme sağlayabilir. Pentest, şirketinizin BT altyapısına kötü amaçlı bir saldırının ne kadar başarılı veya başarısız olabileceğini gösterebilir. Dahası, güvenlik yatırımlarınızı önceliklendirmenize, endüstri düzenlemelerine uymanıza ve işinizin uzun vadede davetsiz misafirlerden korunması için verimli savunma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir.