WordPress Sitenizin Güvenliğini Nasıl Sağlarsınız?

wordpress-1

Çevrimiçi bir varlığınız varsa, güvenliğe öncelik vermeniz gerekir. WordPress altyapısı gibi açık kaynak kodlu bir sistem kullanıyorsanız bu duruma daha da dikkat etmeniz gerekir.

Genel olarak, WordPress güvenli bir CMS’dir, ancak açık kaynaklı olduğu için çeşitli kritik güvenlik açıklarından muzdariptir. Neyse ki, doğru adımları attığınızda WordPress güvenliğini kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Bu makalede, WordPress kullanımıyla birlikte gelen en yaygın ve tehlikeli güvenlik açıklarının ayrıntılarına gireceğiz. Ardından, güvenli bir şekilde WordPress web sitesini yönetmek için ihtiyaç duyacağınız tüm adımları ele alacağız.

WordPress ne kadar güvenli?

WordPress güvenli bir içerik yönetim sistemidir. Ancak, herhangi bir CMS gibi saldırılara karşı savunmasız olabilir.

Bunu aşmanın bir yolu yok: WordPress kullanan web siteleri, siber saldırılar için popüler bir hedeftir. WordPress güvenlik raporunda, Wordfence adlı bir güvenlik duvarı hizmeti , WordPress web sitelerinde 18.5 milyar parola saldırı isteğini engellediğini duyurdu. Bu, yalnızca WordPress web sitelerine yaklaşık 20 milyar saldırı olduğu anlamına geliyor.

WordPress Güvenliği İçin En İyi Uygulamalar

Siber güvenlikte EN POPÜLER 5 PORT TARAYICI

Web sitesi güvenliği ve buna bağlı olarak WordPress web sitesi güvenliği, bir dizi standart uygulamayı izler.  Bunlardan bazıları genel olarak tüm web siteleri için geçerlidir (örn. güçlü parolalar ve iki faktörlü kimlik doğrulama, SSL ve güvenlik duvarları), diğerleri ise özel olarak WordPress web siteleri için geçerlidir (örn. güvenli eklentiler ve güvenli bir WordPress teması kullanmak).

1. Oturum açma prosedürlerinizi güvence altına alın

Web sitenizi güvence altına almanın en temel adımı, hesaplarınızı kötü niyetli giriş denemelerinden korumaktır. Bunu yapmak için: Güçlü şifreler kullanın : Eskiden uçan arabaların olacağını düşünürdük ama bu yıl itibariyle insanlar hala şifre olarak “123456” kullanıyor . WordPress arka ucunuzdaki hesapları olan tüm kullanıcıların oturum açmak için güçlü parolalar kullandığından emin olun.

Penetrasyon sızma testi nedir?

İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir : İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), kullanıcıların oturum açtıklarını ikinci bir cihazla doğrulamasını gerektirir. Bu, girişinizi güvence altına almak için en basit ama en etkili araçlardan biridir. 

Herhangi bir hesap kullanıcı adını “admin” yapmayın : Bu, saldırganların bir kaba kuvvet oturum açma girişimi sırasında kullanacakları ilk kullanıcı adı olacaktır. Bu ada sahip bir kullanıcı oluşturduysanız, farklı bir kullanıcı adıyla yeni bir yönetici hesabı oluşturun.

2. Güvenli WordPress barındırma kullanın

Web sitenizi barındıran hizmeti seçerken, dikkate alınması gereken birçok faktör vardır, ancak güvenlik birinci öncelik olmalıdır. Bilgilerinizi korumak için adımlar atan hizmetleri düşünün ve bir saldırı olursa derhal kurtarın.

3. WordPress sürümünüzü güncelleyin

WordPress yazılımının eski sürümleri, bilgisayar korsanları için çok yaygın bir hedeftir. Eski sürümlerde bulunan güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için WordPress güncellemelerini düzenli olarak kontrol ettiğinizden ve mümkün olan en kısa sürede yüklediğinizden emin olun .

Siber Tehdit İstihbaratı Nedir?

WordPress’i en son sürüme güncellemek için önce sitenizi yedekleyin ve eklentilerinizin WordPress’in en son sürümüyle uyumlu olup olmadığını kontrol edin, eklentileri buna göre güncelleyin.

4. Bir veya daha fazla güvenlik eklentisi kurun

Web sitenize bir veya daha fazla saygın güvenlik eklentisi yüklemenizi önemle tavsiye ederiz. Bu eklentiler, web sitenizi sızma girişimlerine karşı taramak, sitenizi savunmasız bırakabilecek kaynak dosyaları değiştirmek , WordPress sitesini sıfırlamak ve geri yüklemek ve hotlinking gibi içerik hırsızlığını önlemek dahil olmak üzere güvenlikle ilgili manuel işlerin çoğunu sizin için yapar.

5.SSL/HTTPS’yi etkinleştirin

SSL (Güvenli Yuva Katmanı) , web siteniz ile ziyaretçilerinizin web tarayıcıları arasındaki bağlantıları şifreleyen ve siteniz ile ziyaretçilerinizin bilgisayarları arasındaki trafiğin istenmeyen müdahalelerden korunmasını sağlayan teknolojidir.

Web 3.0 Nedir?

6.Bonus: Web sitenizi yedekleyin

Hacklenmek kötüdür. Tüm bilgilerinizi kaybetmek daha da kötüdür. Veri kaybına neden olan bir saldırı (veya başka bir olay) durumunda web sitesi bilgilerinizin WordPress ve sunucunuz tarafından yedeklendiğinden emin olun. Yedeklemelerin de otomatik olmasını öneririz. Mevcut en iyi WordPress yedekleme eklentileri listemize bakın .

SECROMİX SİBER GÜVENLİK HİZMETLERİ

Doğal olarak, davetsiz bir misafir iyi kilitlenmiş bir kapıyı açmak için aylar harcamak istemez, ancak güvenliğin öncelikli olmadığı bilgi sistemlerinde zayıf noktaları ve güvenlik açıklarını arayacaktır. Küçük gibi görünen güvenlik açıkları büyük sorunlarına neden olabilir ve sisteminizin tehlikeye girmesine neden olabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın en iyi yolu sızma testleri (pentest / Penetration Test) yaptırmaktır.

Şirket veya firmanızın olası tehlike, ihlalleri önlemek ve mevcut güvenlik kontrollerini her bir saldırgana karşı güçlendirmek ve savunmasını en üst düzeye çıkartmak için SecroMix ekibi, özel ağ altyapısını ve uygulamalarını hedefleyen çok aşamalı bir saldırı planına dayanan Sızma testi hizmetleri vermektedir.