Bilmeniz gereken 5 ücretsiz siber güvenlik aracı

Siber güvenlik araçları artık sadece kurumsal değil; her tür ve büyüklükteki işletme için gereklidir.

Bazı araçlar antivirüs konusunda uzmanlaşırken diğerleri hedef odaklı kimlik avı , ağ güvenliği veya komut dosyası oluşturmaya odaklanır. 

Etkili ürünler, derinlemesine siber güvenlik planlamasıyla birleştiğinde herkes için bir zorunluluktur. İşletmelerin kendi bünyesinde bir güvenlik ekibi veya bu hizmetleri dışarıdan temin etmesi fark etmeksizin, her işletmenin bilgisayar sistemlerindeki herhangi bir zayıf noktayı keşfetmek ve düzeltmek için siber güvenlik uzmanlarına ihtiyacı vardır. 

Siber güvenlik uzmanlarının güvenlik açıklarını belirlemek için kullandığı 5 ücretsiz araçtan bahsedeceğiz.

1. Aircrack-ng

Aircrack-ng , Wi-Fi güvenliğinin farklı yönlerine odaklanan olmazsa olmaz bir kablosuz güvenlik araçları paketidir. Aircrack-ng, Wi-Fi ağınızı izlemeye, saldırı testine odaklanır. Bu araç, paketi, paket verilerini, sahte erişim noktalarını veya yönlendiricileri yakalayabilir, analiz edebilir , dışa aktarabilir ve karmaşık Wi-Fi şifrelerini kırabilir. 

2. Burp Suite

Burp Suite, web uygulaması güvenlik testi için kapsamlı bir platformdur. Web uygulamalarının detaylı sayımı ve analizi için kullanılabilir. Burp, HTTP/S isteklerini kolayca engelleyebilir ve kullanıcı ile web sayfaları arasında aracı görevi görebilir. Kullanıcı web’de gezinirken gerekli ayrıntılar web sitesinden alınır. Bu bilgiler, bir web uygulamasının güvenliği hakkında fikir sahibi olmamızı sağlar.  

şifreli virüs Nedir?

3. Defendify

Defendify , birden fazla koruma katmanı sağlayan ve gerektiğinde danışmanlık hizmetleri sunan hepsi bir arada bir üründür. Defendify ile kuruluşlar, siber güvenlik değerlendirmelerini, testlerini, politikalarını, eğitimlerini, tespitlerini ve yanıtlarını tek bir konsolide siber güvenlik aracında düzenleyebilir.

Özellikleri arasında siber güvenlik risk değerlendirmeleri, teknoloji ve veri kullanım politikaları, olay müdahale planları, sızma testleri, tehdit uyarıları, kimlik avı simülasyonları ve siber güvenlik farkındalığı eğitimi yer alır.

Evden çalışmanın en Önemli 7 siber güvenlik riski

4. Gophish

Son yıllardaki en maliyetli veri ihlalleri ve fidye yazılımı saldırılarının çoğu, birçok şirket çalışanının bunlara kanması nedeniyle basit kimlik avı kampanyalarına kadar götürülebilir. En iyi korumalardan biri, personelinizi gizlice test etmektir ve bunun için ücretsiz Gophish programını kullanabilirsiniz . Gophish açık kaynaktır ve güvenlik yöneticilerinin kendi kimlik avı kampanyalarını nispeten kolaylıkla oluşturmaları için tam özellikli bir araç seti sağlar. Genel amaç, personeli utandırmak değil, kimin daha fazla kimlik avı farkındalığına ihtiyacı olduğunu bulmak ve kuruluşlarında daha iyi güvenlik eğitimini teşvik etmektir.

Evden çalışmanın en Önemli 7 siber güvenlik riski

5. have I Been Pwned

Troy Hunt tarafından oluşturulan Have I Been Pwned , adresinizin bir veri ihlalinde açığa çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için e-posta adresinizi girdiğiniz bir web sitesidir. Have I Been Pwned’in veritabanı, bilgisayar korsanlarının çaldığı ve çevrimiçi yayınladığı milyarlarca kullanıcı adı, parola, e-posta adresi ve diğer bilgilerle doludur. Adresinizi arama kutusuna girmeniz yeterlidir.

Siber Tehdit İstihbaratı Nedir?

6. Kali Linux

Kali Linux , özellikle penetrasyon testi , güvenlik denetimi ve dijital adli tıp gibi güvenlik görevlerini test etmek için tasarlanmış bir Debian Linux türevidir . Kali, her biri bilgisayar güvenlik uzmanlarının bir hedefe karşı belirli bir saldırı, araştırma veya istismar gerçekleştirmesine yardımcı olmak için dahil edilmiş yaklaşık 600 önceden yüklenmiş program içerir. Aircrack-ng, Nmap, Wireshark ve Metasploit, Kali Linux indirmesiyle birlikte gelen önceden yüklenmiş araçlardan birkaçıdır.

SECROMİX SİBER GÜVENLİK HİZMETLERİ

Doğal olarak, davetsiz bir misafir iyi kilitlenmiş bir kapıyı açmak için aylar harcamak istemez, ancak güvenliğin öncelikli olmadığı bilgi sistemlerinde zayıf noktaları ve güvenlik açıklarını arayacaktır. Küçük gibi görünen güvenlik açıkları büyük sorunlarına neden olabilir ve sisteminizin tehlikeye girmesine neden olabilir. Bu sorunları ortadan kaldırmanın ve azaltmanın en iyi yolu sızma testleri (pentest / Penetration Test) yaptırmaktır.

Şirket veya firmanızın olası tehlike, ihlalleri önlemek ve mevcut güvenlik kontrollerini her bir saldırgana karşı güçlendirmek ve savunmasını en üst düzeye çıkartmak için SecroMix ekibi, özel ağ altyapısını ve uygulamalarını hedefleyen çok aşamalı bir saldırı planına dayanan Sızma testi hizmetleri vermektedir.